VÄLKOMMEN TILL SJÖMANSKYRKAN I GÖTEBORG

Sjömanskyrkans framtid

För tillfället befinner sig Stiftelsen Sjömanskyrkan i en situation där det handlar om att få en ordnad ekonomi för verksamheter både i hamn och i vårt hus på Amerikagatan 2 vid Stigbergstorget i Majorna.

Styrelsens medlemmar överväger nu olika alternativ för Sjömanskyrkans framtida verksamhet.

Som framkommit i press och media är Stiftelsens ekonomi under utredning, eftersom den aktiva verksamheten numera inte ekonomiskt stöds av Göteborgs stift.

Ett alternativ är att helt enkelt sälja vårt hus och därefter kunna fortsätta med vår verksamhet enligt stadgarna för Sjömanskyrkan.

Ett annat alternativ är att kunna samarbeta med någon annan part, som kan tillföra kapital och därmed finansiera vår sociala och diakonala verksamhet.

I nuläget är inget avgjort. Vi utreder och Stiftelsens styrelsemedlemmar är engagerade på olika håll.

Vi återkommer naturligtvis med upplysningar när konkreta beslut har tagits
gällande Sjömanskyrkans framtid i Göteborg.

Göteborg den 27 juni 2019

Hans-Evert Renérius
vik. Sjömanspräst, telefon 031-855909

I september börjar våra gudstjänster igen efter sommaruppehåll.

Det meddelas här och på anslagstavlan i expeditionen. Välkommen åter!

Kryssningsanlöp Amerikaterminalen 2019

Njut av utsikten och dröm dig bort med alla fina kryssningsfartyg som anländer i vår 'trädgård'. Vart har dem varit? Vart ska dem? Vart skulle du själv vilja åka till? Ta gärna en fika/lunch hos oss och sitt på första parkett. Vårt restaurang Kuling har öppet mellan 10.00 och 14.00 (sommartider). Vi bjuder på utsikten.

DatumFartygAnkomst - frånAvgång - till
25 juliViking Sky08:00 - Aalborg18:00 - Oslo