VÄLKOMMEN TILL SJÖMANSKYRKAN I GÖTEBORG

Sjömanskyrkans framtid

Information om Sjömanskyrkan i Göteborg och Halmstad

Stiftelsen Sjömanskyrkan i Göteborg stift är nu inne i sitt slutskede. Efter att ha haft en fungerande verksamhet under många år har Sjömanskyrkan på Amerikagatan 2 i Göteborg kommit till vägs ände.

Byggnaden som en gång byggdes med donerade medel, under åren 1953 och 1954 kommer nu att stängas för besök och sjömanskyrklig verksamhet.

Den sista dagen för fika och lunch i vår restaurang Kulingen kommer att vara torsdagen den 19 december.

Juldagsgudstänst kommer att hållas kl. 11.00 den 25 december. Därefter är Sjömanskyrkans dörr på Amerikagatan 2 i Göteborg stängd.

Vad som kommer att hända med byggnaden ligger i Styrelsens händer.
Förmodligen kommer den att säljas till högstbjudande.
Ev. sjömanskyrklig verksamhet kommer därefter troligen att starta om på annan plats.

Sjömanskyrkan i Uddevalla övergick till Uddevalla församling under februari månad i år.

Sjömanskyrkan i Halmstad kommer vid årsskiftet att övergå till Halmstad församling.

Göteborg den 26 november 2019

Hans-Evert Renérius
vik. Sjömanspräst

Sjömanskyrkan är nu stängd tills vidare
Om framtiden vet vi just nu ingenting. Vi tackar alla som besökt oss genom åren och önskar er alla ett Gott Nytt År 2020.